Siili Solutions Oyj laajentaa toimintaansa Yhdysvaltoihin


Siili Solutions Oyj Lehdistötiedote 12.8.2016 kello 9.00        

Ohjelmistointegraattori Siili Solutions Oyj on laajentanut toimintaansa Yhdysvaltoihin ja perustanut sinne tytäryhtiön Siili Solutions Inc. Uuden toimipisteen perustaminen liittyy Siilin kansainvälistymisstrategiaan ja autoteollisuuden digitalisaatiokehityksessä jo saavutettuun jalansijaan. Ensimmäiset työntekijät sijoittuvat Kalifornian ja New Yorkin osavaltioihin.

Siili on vuosia määrätietoisesti muokannut tarjoomansa vastaamaan digitalisaation ja informaationhallinnan globaaleja kehitystrendejä. Kuudessa vuodessa Siili on kasvanut ohjelmointiasiantuntijapalveluiden tuottajasta teknologia- ja päätelaiteriippumattomaksi digitaalisten palveluiden kehittäjäksi haastaen perinteiset ohjelmistointegraattorit sekä perinteisen tuotelähtöisen ajattelumallin. Siili työllistää tällä hetkellä yli 400 osaajaa ja nyt avatun Yhdysvaltojen toimipisteen myötä Siili toimii ja rekrytoi viidellä eri kasvualueella Suomessa Helsingissä sekä Oulussa, Saksassa, Puolassa ja Yhdysvalloissa.  

”Muutaman vuoden ajan toimineet Saksan ja Puolan yksikkömme ovat osoittaneet, että roolinamme muuttuvassa globaalissa maailmassa on tuoda asiakkaillemme kokonaisvaltainen näkemys ei ainoastaan digitalisaation teknisistä mahdollisuuksista, vaan myös käyttäjäkeskeisestä palveluiden muotoilusta ja informaatiovirtojen hallinnasta,” kertoo Siili Solutions Oyj:n toimitusjohtaja Seppo Kuula.

Kansainvälistyminen on keskeinen osa Siilin kasvustrategiaa. Siilin kansainvälisen kasvustrategian ajurina ovat nopeasti lisääntyvät ja laajenevat  IoE- (kaiken internet) ja digitalisointihankkeet, joiden myötä yhtiö näkee kilpailukykynsä kehittyvän edelleen. IoE tukee kasvavaa käyttäjäkokemuksen kehittämisen tarvetta sekä digitaalisten käyttöliittymien kehityksen että kulkuvälineiden lisääntyneen kommunikoinnin ja elektroniikan monikanavaisen käytön myötä.

”Haemme kannattavaa kansainvälistä kasvua erityisesti IoE (kaiken internet) ja perinteisten palvelutoimittajien digitalisointihankkeista, joissa olemme saaneet jalansijaa mm. autoteollisuudessa. Tavoitteenamme on tarjota autoteollisuuden toimijoille mahdollisuus parantaa kilpailukykyään ja laajentaa markkinaansa tuomalla ennennäkemättömiä käyttäjäkokemuksia kuluttajille auton ja kuljettajan integroituessa tietojärjestelmien kautta," toimitusjohtaja Seppo Kuula toteaa.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Seppo Kuula
Puhelin: 040 370 0032, sähköposti: seppo.kuula(at)siili.com

Jakelu:
Nasdaq Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet
www.siili.com/fi

Siili Solutions lyhyesti:
Siili Solutions Oyj on uuden ajan ohjelmistointegraattori ja digitaalisten palveluiden kumppani, joka tuottaa koko tietojärjestelmän kattavia teknologiariippumattomia IT-asiantuntijapalveluita Suomen ja maailman johtaville yrityksille. Siilillä on toimistot Helsingissä, Oulussa, Berliinissä ja Wroclawissa. Siili Solutions Oyj:n osakkeet noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalla. Siili on kasvanut nopeasti ja kannattavasti perustamisestaan vuodesta 2005 lähtien. www.siili.com/fi